Inmiddels zit 2021 er al weer ruim half op. Na een nat en koud voorjaar blijft het met de zomer ook enigszins behelpen. Gewend aan de droge hete zomers van de afgelopen jaren is het nu even wat anders. Gelukkig zijn we in Drenthe van waterdrama’s á la Valkenburg, de Ardennen en Eifel verschoond gebleven, maar een stabiel zomertje zit er vooralsnog niet in. Maar we genieten van de mooie dagen die er gelukkig ook zijn.

Ik heb weer een nieuwe wigwam gemaakt voor de meiden, volgens Kallima past hij precies

Deze afbeelding heeft een leeg alt-atribuut; de bestandsnaam is dsc05327-2.jpg
Eind mei stonden onze rodo’s er weer prachtig bij. Ook de clematissen die over de kattenren hangen bloeiden uitbundig. En ja…even zoeken, maar ook hier is Kallima van de partij

Noortje vierde op 7 juli haar zevende verjaardag


En dan waren er de nieuwe plannen die ik een paar maanden geleden aankondigde….

Eind april was alles klaar voor Didi’s tweede huwelijksreis. De kater stond te popelen, het testwerk was in orde, en Didi’s reiskoffertje stond klaar. Rond 6 mei werd de nieuwe krolsheid verwacht. Dat kon eigenlijk niet missen gezien haar cyclus sinds december. Maarrrrr……6 mei ging geruisloos voorbij. Ach ja, een paar dagen vertraging kan natuurlijk…. Maar het werd 16 mei, 26 mei,……6 juni,………….16 juni……en van een eventuele aankomende krolsheid was geen spoor te bekennen. Ook het sproeien wat ze nog wel eens wil doen rond haar krolsheden stopte, totale rust in de hormonenhuishouding.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-atribuut; de bestandsnaam is dsc05126-2.jpg
Ze was met van alles bezig, behalve krols worden
Deze afbeelding heeft een leeg alt-atribuut; de bestandsnaam is dsc05103-2-1.jpg
Didi’s Felv en Fiv test. Met een druppeltje bloed wat uit de hals of voorpoot wordt genomen heb je binnen enkele minuten de uitslag. Een enkele blauwe stip betekent Felv en Fiv negatief, dus groen licht 😉 .

Een beetje frustrerend maar je doet er helemaal niets aan. Intussen zaten we wel een beetje met de vakantieplanning want eigenlijk was het de bedoeling om na het nestje te gaan, maar dat werd nu wel erg laat….De corona stoplichten gingen ondertussen internationaal steeds meer op groen dus besloten we om dan maar vóór het nestje te gaan. We hebben een heerlijke en super zomerse week in Sudoststeiermark gehad.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-atribuut; de bestandsnaam is dsc05389-2.jpg
Ons vakantie adres was een soort adelaarsnest. We keken naar drie kanten tientallen kilometers ver….onze twee zichtjagers vonden dat ook erg geslaagd 😉


Maandag 6 juli was het dan eindelijk zover, in de avond werd Didi krols! De volgende dag hebben we haar naar haar lover gebracht, een wildkleur Abessijn deze keer. Moest ze er de vorige keer nog een nachtje over slapen, deze keer was de eerste dekking al na een paar uurtjes een feit. Ze hadden het kennelijk bijzonder gezellig met elkaar want toen we haar een paar dagen later ophaalde werd er de hele terugreis uitvoerig geprotesteerd. De krolsheid was na thuiskomst eigenlijk direct over, een goed teken.

Dat de vader van het nestje een Abessijn is betekent dat de kittens allemaal korthaartjes zullen zijn, net zoals Felicia uit ons vorige nestje. De verwachte kleurtjes zijn wildkleur en zwart zilver.

6 juli, een duidelijk krolse Didi biedt zich aan bij Noortje…die net doet of haar neus bloedt 😉

Lekker bijkomen na de huwelijksreis

En nu is het in spanning afwachten. Haar tepeltjes zijn intussen mooi donkerroze, een teken dat ze zwanger is. Ze is ook al iets aangekomen, maar nog niet zoveel. Het kan zijn dat ze wat last heeft van (ochtend) misselijkheid.

En dan was er nog de aankondiging van ons nieuwe wildkleurtje. Ook daar kwam nog enig geduld bij kijken. Het duurde wel even eer het zeker was dat dit poesje van de drie wildkleurtjes het meest geschikt bleek. Half juli zijn we gaan kijken. En ja, meteen verliefd natuurlijk, haha. Maar dat was ik van de foto’s al. Eigenlijk al met de eerste foto toen ze nog maar twee weken was. Begin augustus komt ze bij ons wonen en vertel ik wat meer over haar.

De eerste foto die ik kreeg, meteen verliefd ❤

De kleine meid acht weken

We kijken enorm uit naar haar komst en bedanken Bea en Manouk van Cattery Over-nite Sensation alvast voor het vertrouwen dat ze ons hebben gegeven. We gaan ervoor zorgen dat het haar aan niets zal ontbreken.