Kallima

2010-08-20.jpg

Wildkleur Somali poes, gecastreerd
Usual Somali female, neutered

 

Kallima is op 6 november 2009 geboren als Eye Lynn ‘R (Eyeliner) de Chacureuil in Grenoble, Frankrijk. Het was liefde op het eerste gezicht bij de foto’s die ik zag. Het klikte ook met haar fokster Viki Dullin en zij wilde het poesje aan ons toevertrouwen. Merci Viki :-)!

Stamboom Kallima:
https://biotaxis.fr/eros/mylist.php?c=516063&detail=1&lang=en

De naam Eye Lynn ‘R is een woordspeling op Eyeliner. Zo heet ze vanwege het mooie zwarte randje om de ogen. Lynn verwijst naar de Amerikaanse cattery Lynn Lee van Evelynn Mague, de eerste Somalifokster. In de stamboom van Eye Lynn ‘R zijn lijnen hiervan terug te vinden. Ik vond het erg origineel bedacht maar het is helaas geen naam die lekker bekt. Kallima vond ik leuk klinken en goed bij haar passen. Het betekent ‘mooi’ in het Grieks.

Begin 2010 is ze bij ons komen wonen. Het is een klein, grappig en speels wildkleur poesje, echt een clowntje. Ze is graag in mijn buurt als het kan.

Met Kallima heb ik twee nestjes gedaan, beiden met onze sorrel kater Massimo als vader. Omdat Kallima zelf geen sorrel draagt (sorrel is recessief en met van beide kanten komen om sorrel kittens te krijgen) heeft ze enkel wildkleurtjes gekregen. Dat was geen straf, wat een plaatjes waren het, en wat een ondeugden ;-). Van beide nestjes hebben we een poesje aangehouden, Bushy en Chanoa. Helaas bleken ze alle twee het leven in een iets grotere groep plus honden niet prettig te vinden en hebben we voor hen een rustig plekje gezocht (zie ‘Herinneringen’). In 2012 is Kallima gecastreerd.

Deze diashow vereist JavaScript.