Kallima

2010-08-20.jpg

Eye Lynn ‘R de Chacureuil
Wildkleur Somali poes, gecastreerd
Ruddy Somali female, neutered

Kallima is op 6 november 2009 geboren als Eye Lynn ‘R (Eyeliner) de Chacureuil in Grenoble, Frankrijk. Het was liefde op het eerste gezicht bij de foto’s die ik zag. Het klikte ook met haar fokster Viki Dullin en zij wilde het poesje aan ons toevertrouwen. Merci Viki :-)!

Stamboom Kallima:
https://biotaxis.fr/eros/mylist.php?c=516063&detail=1&lang=en

De naam Eye Lynn ‘R is een woordspeling op Eyeliner. Zo heet ze vanwege het mooie zwarte randje om de ogen. Lynn verwijst naar de Amerikaanse cattery Lynn Lee van Evelynn Mague, de eerste Somalifokster. In de stamboom van Eye Lynn ‘R zijn lijnen hiervan terug te vinden. Ik vond het erg origineel bedacht maar het is helaas geen naam die lekker bekt. Kallima vond ik leuk klinken en goed bij haar passen. Het betekent ‘mooi’ in het Grieks.

Begin 2010 is ze bij ons komen wonen. Het is een klein, grappig en speels wildkleur poesje, echt een clowntje, ook nu ze al wat ouder is.

Met Kallima heb ik twee nestjes gedaan, beiden met onze sorrel kater Massimo als vader. Omdat Kallima zelf geen sorrel draagt (sorrel is recessief en met van beide kanten komen om sorrel kittens te krijgen) heeft ze enkel wildkleurtjes gekregen. Dat was geen straf, wat een plaatjes waren het, en wat een ondeugden ;-). Van beide nestjes hebben we een poesje aangehouden, Bushy en Chanoa. Helaas bleken ze alle twee het leven in een iets grotere groep plus honden niet prettig te vinden en hebben we voor hen een rustig plekje gezocht (zie ‘Herinneringen’). In 2012 is Kallima gecastreerd.

Kallima is behoorlijk eenkennig. Ze trekt enorm naar mij, en na al die jaren lijkt John voor haar nog steeds een beetje spannend. Ook bezoek begroeten is niet aan haar besteed, ze wacht rustig af tot ze weer weg zijn ;-). In de groep is ze helaas soms een beetje het pispaaltje van Didi en Noortje. Ze doet niets terug en is daarmee een dankbaar doelwit. Gelukkig ben ik bijna altijd thuis om evt in te grijpen, en het gaat ook vaak wél goed.

Qua gezondheid is ze met haar 11 jaar nog steeds helemaal in orde. Afgezien van een baarmoederontsteking net voor haar tweede nestje heeft ze eigenlijk nooit iets gehad. Ze is nog steeds in perfecte conditie en ik hoop dat dat nog heel lang zo mag blijven, ben erg gehecht aan haar.

Deze slideshow vereist JavaScript.