Chanoa

P1140053 (2)

Wildkleur Somali poes, gecastreerd
Usual Somali female, neutered

Chanoa is geboren op zaterdagochtend 4 augustus 2012. Haar broertje Calando was er bijna een dag eerder. De uren daartussen zijn behoorlijk (in)spannend geweest omdat de kleine meid kennelijk alle tijd had. Twee keer zijn we met haar moeder Kallima naar de dierenarts geweest voor een spuit oxytocine. Net weer thuis na de tweede keer kwam ze eindelijk gezond en wel tevoorschijn, gelukkig!

Stamboom Chanoa:
https://biotaxis.fr/eros/mylist.php?c=520546&detail=1&lang=en

Hoewel het aanvankelijk niet in de planning zat om Chanoa te houden is dat toch gebeurd, daar was ik heel blij mee. Zeker toen we een jaar later haar volle zus Bushy uit het  B-nestje moesten herplaatsen. Nu had ik toch nog een dochter van Kallima en Massimo die intussen beiden gecastreerd waren. Ook Chanoa werd gecastreerd omdat ik op dat moment de cattery niet voort kon zetten. Heel jammer want ik vind haar heel mooi uitgegroeid en ze is erg lief.

Chanoa is een beetje bescheiden en houdt niet zo van drukte. Ze speelt soms met Noortje maar toch eigenlijk liever samen met mij met haar favoriete speelhengel. Ook met een voederpuzzel maak je haar blij. Ze heeft een super zacht karakter en ze houdt erg van knuffelen.

Chanoa’s moeite met een grotere groep katten en enkele honden bleef een terugkerend item. Soms ging het beter en was ik intens blij want ik wilde haar niet kwijt. Maar andere periodes merkte ik zo duidelijk aan haar dat ze er niet gelukkig mee was. Met heel veel moeite heb ik de knoop in het voorjaar van 2019 doorgehakt en een rustig plekje voor haar gezocht. Ze woont nu in de buurt van Mechelen (B) bij Dorrit en Ingrid die het haar perfect naar de zin maken.

Lieve schat, het ga je goed ❤

 

Deze slideshow vereist JavaScript.