Didi

DSC07199 (4)

Sorrel zilver Somali poes
Sorrel silver Somali female, breeding cat

Stamboom/pedigree:
https://biotaxis.fr/eros/myped.php?code=529296&lang=en

Didi is onze jongste telg, bij ons geboren op 6 mei 2018. Haar volledige stamboomnaam is Jumanah’s Dyara Djaylinn. Met Dyara is ze vernoemd naar ons allereerste Somali poesje Yara. Djaylinn is dan weer een knipoog naar haar moedersnaam Fealynn. Ik vond het mooi om deze twee voorouders in haar naam te combineren.

Eigenlijk had ik een beetje gehoopt op een zwart zilver poesje, maar de natuur beschikt en er was maar één poesje bij de vijfling van Fealynn en PerSé, uitgerekend in de kleur waarvan we er al twee hebben, sorrel zilver. Maar de kleine meid veroverde mijn hart al naar een paar dagen, ik heb geen moment getwijfeld of ze zou blijven.

Didi is een erg grappig, speels en supernieuwsgierig poesje, overal vooraan met het neusje. Ze weet heel goed wat ze wil, en al helemaal wat ze niet wil ;-). Ze speelt graag met Noortje maar ze kan zich ook heel goed alleen vermaken met een propje papier of snoepwikkeltje. In haar jonge jeugd kreeg ze regelmatig de turbo 10 minuten, dan vloog ze werkelijk als een dolle door de kamer, over de banken, omhoog via de krabpalen en ligbedjes van links naar rechts en moest ik haar soms echt kalmeren. Intussen is ze twee jaar en is ze iets rustiger. Ze heeft nu ook meer tijd om lekker bij je te komen knuffelen.

Hoewel Didi’s vader een wildkleur is toont ze tot nu toe erg mooi zuiver zilver. Het is wat lastig om sorrel zilver mooi op foto’s over te laten komen, maar het is zo prachtig, vooral met zonlicht of in combinatie met sneeuw en zon.

In 2020 heeft Didi een geweldig leuk nestje gehad met Magic Man. Foto’s van de kittens zijn te vinden onder het tabblad Kittens/ Eerdere nestjes/ F-nestje en in de nieuwsoverzicht berichtjes van november 2020 t/m maart 2021.

In 2021 hopen we met Didi nogmaals een nestje te doen.

Testen Didi:
Patella luxatie: links vrij, rechts vrij
PRA rdAc gentest: normaal
PRA rdAc en PRA Rdy via ECVO oogonderzoek: normaal
PKDef gentest: normaal
Bloedgroep: N/N

FeLV en FIV, via bloedafname: negatief
Giardia en Tritrichomonas Foetus, dmv ontlastingsonderzoek: negatief

Deze diashow vereist JavaScript.