Bowie

 

zomer 03, Bowie op tafel 2

Bowie (1997-2006)

Na het wegvallen van Smokey kwam er een grote leegte in huis. Heel langzaam werd het verdriet wat minder maar ik mistte haar dagelijks. Na een jaar ging ik op vakantie. Toen ik terugkwam was het gemis erger dan ooit en ben ik naar het asiel gegaan. Ik viel op een klein cypers-met-wit poesje, ongeveer vier jaar oud. Een lief katje dat meteen begon te spinnen toen ik haar aanraakte. Even later zat ik samen met haar in de bus naar huis. Dolgelukkig was ik met haar. Ze bleek goed gewend aan het leven in huis en was erg lief en gemakkelijk. Het bleek alleen toch niet zo’n knuffel. Ze zat me wel vaak te bestuderen van een afstandje. Nu wist ik haar achtergrond helemaal niet en het beste leek me om haar gewoon de tijd te geven die ze nodig had.

Het jaar daarop ging ik weer op vakantie en Bowie ging in pension. Toen ik terugkwam was ze helemaal door het dolle, dagenlang wilden ze alleen maar knuffelen. Vanaf die tijd werd het steeds hechter. Altijd in mijn buurt, haast vastgeplakt op mijn knie zodra ik maar ging zitten. Toen ik John in 1999 leerde kennen werd hij als een regelrechte indringer beschouwd. Het heeft hem twee jaar gekost om haar een beetje voor zich te winnen. Verder dan een goede tweede keus voor als ik er niet was is hij nooit gekomen, al was hij even gek op haar dan ik.

In het voorjaar van 2004 kreeg Bowie baarmoederontsteking. We waren er net op tijd bij omdat de eerste symptomen niet duidelijk waren. Toen hoorde ik ook voor het eerst dat het jarenlang slikken van de mini poezenpil dit soort ellende kon veroorzaken. Ruim een jaar later kreeg ze een melkkliertumor, mogelijk ook het gevolg van die poezenpil. We hebben de tumor laten verwijderen maar niet lang daarna bleken er al uitzaaiingen te zijn. Op 29 april 2006 kreeg ze het ’s morgens immens benauwd door uitzaaiing in de longen. Die aanval kwam ze te boven maar we hebben haar die dag nog thuis laten inslapen. Na veel verdriet, dat verzacht is door de komst van haar opvolgers, zijn er nu vooral de liefdevolle herinneringen aan haar. Een poesje om nooit te vergeten <3.