Massimo

sneeuw feb 2012 160.jpg

Massimo (Macavity on Tiptoe) was onze dekkater, geboren op 20 maart 2010 in Hamburg. Toen we op kittenbezoek waren bleek de keuze tussen hem en een broertje erg  moeilijk…..totdat we wilden vertrekken. Op dat moment kwam het meest stevige en  fluffy sorrel kereltje nog eens naar ons toe gehobbeld en liet zich van zijn aller charmantste kant zien. Hier konden we natuurlijk niet meer omheen. In juni 2010 kwam Massimo bij ons wonen.

Stamboom Massimo: http://somali.asso.fr/eros/myped.php?code=517145&lang=en

Massimo was een echte knuffelkater. Ontzettend lief, zachtaardig en erg op zijn mensen gericht. Met zeven maanden gingen de hormonen echter werken en begon hij flink te sproeien. Dit betekende helaas minder vrij huiselijk verkeer wat hij eigenlijk best goed accepteerde. We vonden het erg moeilijk dat hij vaak apart moest.

In 2011 en 2012 heeft Kallima een nestje met hem gehad en begin 2012 heeft Massimo een voor ons heel bijzonder vriendinnetje op bezoek gehad, Mojoko’s Avril, achterkleinkind van onze toen net overleden Yara.

In de zomer van 2012 is Massimo gecastreerd. Maar helaas bleef hij sproeien als de poezen in zijn buurt waren. Ook bleef hij hen intimideren, iets wat de laatste maanden van zijn ‘carrière’ was ontstaan. Hem blijvend apart houden met dagelijks een knuffeluurtje was natuurlijk geen optie voor de rest van zijn nog jonge leven.

Een half jaar na zijn castratie hebben we een plek zonder andere katten voor hem gezocht. Massimo is naar Sarina en Giel in Rotterdam verhuisd en heeft daar een heerlijk leventje. Het sproeien is direct gestopt. Hij kan gaan en staan waar hij wil in huis en knuffelen met zijn mensen zoveel hij maar wil. Het ga je goed lieve Massiman ❤ !

Deze slideshow vereist JavaScript.