Ganna

Jumanah’s Ganna Guarini
Wildkleur Abessijn variant kater
Ruddy Abyssinian (Var) male, breeding cat

Met Ganna (vernoemd naar wielerkampioen Filippo Ganna) hebben we na vele jaren weer een kater in huis. Ganna is een zoon van Didi en Aylife Kotor of Lovely Asta. Hij is een Abessijn variant wat wil zeggen dat hij kortharig toont, als een Abessijn, maar het half langhaar van de Somali draagt (via zijn moeder die een Somali is).

Ganna werd als laatste kitten uit Didi’s tweede nestje geboren op 9 september 2021. Hij was het enig wildkleurtje van het viertal en ik was ontzettend blij dat hij alsnog tevoorschijn kwam, uren nadat het nestje met drie zwartzilvers eigenlijk compleet leek, een erg leuke toegift.

Qua karakter is Ganna een dapper ventje. Hij vindt alles interessant en stapt overal op af. Hij was van het nestje bijvoorbeeld ook degene die het snelst aan onze drie honden gewend was. Toen zijn nestgenootjes vertrokken waren naar hun nieuwe mensen was hij snel dikke maatjes met Verona. Hij is ook goed tegen haar onstuimige manier van doen opgewassen en laat zich niet gauw uit het veld slaan. En verder is Ganna bijzonder knuffelig en erg op mensen gericht. Hij is niet graag alleen.

Ganna is met zijn vier maanden nu al mooi qua formaat, het lijkt een mooie en wat grotere kater te worden. Zijn kleur moet zich nog wat ontwikkelen maar dat is normaal voor een jonge Abessijn of Somali.

We hopen in de tweede helft van 2022 een nestje met Verona en Ganna te doen.

Testen Ganna:
Patella luxatie: links vrij, rechts vrij
PRA rdAc gentest: normaal
PKDef gentest: normaal
Bloedgroep: N/N

FeLV en FIV, via bloedafname: volgt
Giardia en Tritrichomonas Foetus, dmv ontlastingsonderzoek: volgt