Zaina

10

Zaina Ecoralim
Sorrel zilver Somali poes, gecastreerd

Sorrel silver Somali female, neutered

12-04-2007 – 28-10-2022

Zaina is ons sorrel-zilver Somalipoesje, geboren op 12 april 2007. Dochter van Yara Waddenkat en Timon Lisil Ecoralim. Ze was het derde kitten van de vier. Toen ik het vliesje openmaakte zag ik vier spartelende pootjes die vol levenslust de lucht in trappelde. Haar twee broertjes en zusje waren veel rustiger in hun eerste levensminuten. Helaas wilde Zaina en haar zusje Thyrza niet bij moeder drinken, we hebben hen met de hand grootgebracht.

Ze was al gauw de meest aanhankelijke van de vier. Na het voeden kroop ze lekker op schoot en zette haar babymotertje aan. Later toen het rondscharrelen begon kwam ze vaak bij mijn voeten zitten als ik in de keuken bezig was. John mocht kiezen welk kitten bij ons zou blijven en zijn keuze viel op Zaina.

Stamboom Zaina:
https://biotaxis.fr/eros/mylist.php?c=512787&detail=1&lang=en

Door een gedeeltelijk gespleten verhemelte hebben we jammer genoeg geen nestje met haar kunnen doen. Als ze geeuwt kun je het spleetje goed zien maar gelukkig heeft ze er verder geen last van.

Zaina is een heerlijke knuffel die erg op haar mensen gesteld is. Ze hangt het meest aan mij en als ze niet oké is kan ze me nog minder missen. Verder is ze tamelijk uitgesproken in haar manier van doen, het laat meestal weinig te raden over wat haar bedoeling is. Zaina kan goed overweg met haar soortgenootjes. Ze was ook meteen lief tegen Noortje toen die eind 2014 bij ons kwam wonen. Ook Fealynn nam ze in 2016 direct onder haar hoede. Met de honden kan ze ook prima overweg. Zaina vindt veel goed van ze maar als puntje bij paaltje komt is ze wel de baas en hebben ze diep respect voor haar.

De laatste jaren merken we wel dat ze echt ouder wordt. Het kopje verandert, haar mooie kraag valt anders en ze slaapt ook wat meer. Maar ze kan ook nog erg dartel zijn en speels…de levenslust die we bij haar geboorte zagen zien we gelukkig nog steeds.

Deze slideshow vereist JavaScript.