Noortje

P1140873

Noorse boskat, gecastreerd
Norwegian Forest cat female, neutered

Noortje is in oktober 2014 bij ons gekomen. Eerder dat jaar was ons htk’tje Chica overleden en met drie poesjes was er best plaats voor een vierde. Bovendien hadden we ook het idee dat Chanoa, toen pas twee, wel een jong speelkameraadje kon gebruiken. John was altijd al erg gecharmeerd van Noorse boskatten en dus werd het een Noor.

Bij cattery Annakat waren op 8 juli drie tortie poesjes en een rood met wit katertje geboren. Na een bezoekje kozen we voor een van de tortie poesjes. Ze heette Chica…hoe was het mogelijk… Omdat de naam Chica voor ons gevoelig lag hebben we haar omgedoopt tot Noortje.

Eenmaal bij ons thuis werd Noortje direct geaccepteerd door Zaina. Chanoa was heel voorzichtig maar een paar dagen later werd er al samen gespeeld op zolder. Kallima vond het wat minder geslaagd allemaal, zij wilde er niet veel van weten en dat is een beetje zo gebleven.

Noortje is een zeer uitgesproken poes in doen en laten. Valse bescheidenheid is haar vreemd en als ze iets in haar eigenwijze kopje heeft haal je het er niet meer uit. We hadden gelezen dat Noren voornamelijk naar één persoon binnen het gezin trekken. Ja hoor, dat klopt. Ze heeft John en mij een maand uitgeprobeerd en ik beviel uiteindelijk het best. Nu ken ik dat al wel van de Somali’s maar een Noor is nog uitgesprokener daarin. Zo was onze buitenren nog niet klaar en dan zat ik soms even in het voorjaarszonnetje op het terras. Het kattenluik werd er haast uit gesloopt door haar, het was niet de bedoeling dat ik ergens was waar zij niet kon zijn..

Noortje is puur als gezelschapspoesje bij ons gekomen. We hebben niet gefokt met haar. Maar ondertussen heeft ze de nodige ervaring met kittens want ze heeft al verschillende nestjes van haar Somali vriendinnen meegemaakt. En dat vindt ze hartstikke leuk. Als ze nog klein zijn houdt ze wat afstand maar als ze wat groter worden is ze er niet bij weg te slaan en een heuse tante. De echte verzorging laat ze aan de moeder over maar ermee spelen en hun gekke capriolen bekijken vindt ze erg leuk.

Deze slideshow vereist JavaScript.