2018, D-litter

Op zondag 6 mei is Fealynn bevallen van vijf mooie kittens. Trotse vader van het kleurige vijftal is de mooie lieve Ferox PerSé.

Jumanah’s Don Diavolo                        sorrel katertje               (besproken)
Jumanah’s Don Diovanni                      sorrel katertje               (besproken)
Jumanah’s Damiano Dimitri                 zwartzilver katertje        (besproken)
Jumanah’s Damiano Djanni                 zwartzilver katertje        (besproken)
Jumanah’s Dyara Djaylinn (Didi)         sorrelzilver poesje         (blijft bij ons)

Stamboom van de kleintjes: http://somali.asso.fr/eros/myped.php?code=529296&lang=en 

 

 

Dinsdag 14 augustus:

De laatste kittenfoto’s. Inmiddels zijn de koters veertien en een halve week en beginnen ze aan een nieuwe fase in hun leven, bij de mensen die lang naar ze uitgekeken hebben. Het was een prachtig nestje, gezonde kittens met heerlijke karaktertjes, daar doe je het voor 🙂

DSC05976 (5)

Diavolo

Steeds het meest rustige kereltje van het stel geweest. Erg lief en stiekem heel stoer, niet snel uit evenwicht te brengen. Jammer dat de lichtval zijn lijfje zo bleek maakt, hij is juist heel mooi sorrel van kleur. Diavolo is naar Lynn, Jan en hun katjes Junior en Badriya in Hamburg verhuisd.

DSC05911 (5)

Diovanni

Prince Charming….wat een heerlijk kereltje. Ondernemend, slim, tikje brutaal, maar ook oh zo lief. Deze schat zet al zijn charmes voortaan in bij Jutta en Britje Franzi in Krefeld.

 

DSC05853 (3)Didi

Één poesje maar om uit te kiezen om de lijn van Fealynn mee voort te zetten. Maar als ze dan Didi heten is dat helemaal niet erg. Een heerlijk eigenwijs en nieuwsgierig ding. Erg grappig ook en zeer ondernemend. Ook het knuffelmotertje doet het goed.

 

DSC05640 (5)
Dimitri

Onze grote bink met nu al een mooi kraagje en een haast koninklijke uitstraling. Echt koninklijk gedrag heeft hij nog niet, het was een beetje de ruige Harry van het stel, maar hij kan ook heerlijk bij je komen liggen ronken. Dimitri is gezellig samen met Diovanni naar Krefeld vertrokken.

 

DSC05619 (6)Djanni

‘Mag-ik-dan-bij-jou’ Djanni. Super mensgericht…wil de hele tijd bij je zijn en maar knuffelen en heel hard spinnen. En als ie daar even géén tijd voor heeft lekker dollen met zijn nestgenootjes. Wat een schatje.  Djanni gaat bij Lariesa en Arwin en hun katjes Korra en Atilla in Voorburg wonen.

 

DSC05520 (12)Lieve schatten, het was een prachtige tijd, het ga jullie allemaal heel erg goed!

 

 

Maandag 9 juli: 
Intussen is het grut negen weken. Hoogste tijd voor nieuwe foto’s….

DSC04561 (2)Diavolo

 

DSC04327 (5)Diovanni

 

DSC04420 (6)Didi

 

DSC04355 (2)Dimitri

 

DSC04344 (3)Djanni

 

 

Maandag 18 juni:
Gisteren waren de kleintjes precies zes weken. Tijd voor nieuwe individuele foto’s van het vijftal.

DSC02940 (2)Diavolo. Eigenlijk is de foto alweer van een kleine week geleden maar ik vond dat ie niet mocht ontbreken. Diavolo is de afgelopen weken wat vrijer geworden, hij komt nu ook sneller naar je toe en op schoot. In de groep blijft hij ten opzichte van de echte druktemakers wat rustiger en afwachtender, maar hij doet zeker lekker mee.

DSC03309 (2)
De lieve Diovanni, heerlijk makkelijk mannetje, altijd in voor knuffelpartijtjes. En hij kan zo heerlijk eten, vooral de verschillende kvv is favoriet.

DSC03007 (4)Didi. Hier is ze een beetje slaperig maar als ze wakker is dan berg je maar. Wat een enorm energiebommetje :-). Vliegt overal op en in, klimt in no time op je, overal het neusje vooraan, er ontgaat haar weinig. Ik moet er erg mee lachen maar hoop wel dat ze tzt ietsje rustiger gaat worden als ze bij ons blijft, dat is voor de rest misschien wat prettiger 😉

DSC03168 (5)
Dimitri. Onze grote beer met zijn prachtige gezichtje ❤ . Speelt en doet lekker mee met de rest, maar kan ook heerlijk bij je komen liggen. Laat niet over zich lopen, van de week beet Didi hem iets te hard in zijn staart, hij beukte haar zo over de drempel van de buitendeur…

DSC03158 (2)
En als laatste Djanni. Ook al zo’n knuffelmannetje…misschien wel de meest knuffelige de laatste tijd van de heertjes. Wordt heel graag op schoot gehesen om even later lekker bij je in slaap te vallen. Verder een lief en sociaal mannetje naar de rest.

Onder het tabblad ‘nieuws’ vindt u meer foto’s en berichtjes over de kleintjes en onze andere katten.

 

Woensdag 30 mei:
De kittens zijn inmiddels drie en een halve week en ik heb de laatste dagen geprobeerd om iets van portretfoto’s van ze te maken….alles op geheel vrijwillige basis om het vooral ontspannen te houden. Er is intussen ook al wat meer over de karaktertjes te vertellen. Ze zijn nog erg jong en alles is uiteraard nog in volle ontwikkeling maar het zijn zo de eerste indrukken die ik heb.

DSC02441 (3)

Diavolo.
Het eerst geboren katertje. Zo mooi van kleur, mooi koppie. Anders dan dat zijn naam misschien doet vermoeden was het soms nog een wat bescheiden kereltje. Maar de laatste dagen komt hij er ook steeds sneller aan als ik bij ze in het rennetje ga zitten.

 

DSC02155 (7)

Diovanni;
Eigenlijk is deze foto alweer iets ouder, van vrijdag, maar hier staat ons ‘punkertje’ wel heel treffend op. Hij heeft idd een beetje een punk kapseltje, vooral op zijn koppie 😉 . Diovanni is de kleinste en lichtste van het stel. Hij is erg mensgericht, heel onderzoekend en schrikt ook niet zo snel van een onbekend geluid ofzo. Het liefst kruipt ie meteen op schoot, kijkt je met zijn mooie blauwe kijkertjes aan en wil lekker knuffelen en spelen met je.

 

DSC02216 (2)

Didi;
Dapper ding, kijkt nogal helder uit haar oogjes en houdt alles bij. Het maakt haar volgens mij niet uit dat ze in een mannenkamp zit, ze doet met ravotten niets onder voor de heertjes. Komt ook graag op schoot en zoekt veel oogcontact, schatje!

 

DSC02381 (3)

Dimitri;
XL knuffelbeer. Het grootst en het zwaarst nog steeds van allemaal. Klautert in een mum op schoot als ik in het rennetje stap, nestelt zich in mijn arm en kijkt rond met een blik zo van ‘wie doet mij wat’. Knuffelen, kusjes aan je geven, knorretje aan, Dimitri weet precies hoe hij het wil, heerlijk ventje.

 

DSC02408 (3)

Djanni;
Tot nu het meest bescheiden. Kijkt soms van een afstandje belangstellend toe hoe zijn broertjes en zusje op schoot klauteren en spelen. Maar komt er ook wel zelf bij,  soms moet ik hem even overhalen. Lief mannetje.

 

Donderdag 10 mei:
Fealynn met haar kroost, vier dagen oud….

 

Meer foto’s en belevenissen van het D-nestje zijn te vinden in de nieuwsberichten van maart t/m augustus 2018.

 

.