2008, A-litter

0

Nadat het onverwachte nestje van Yara in juli 2007 was uitgevlogen waren we vooral opgelucht dat onze zorg erop zat en dat ze goed terecht waren gekomen. Zaina was bij ons gebleven en het laatste waar we aan dachten was om zelf een nestje te gaan fokken. Toch liet ik Yara niet direct castreren….en een half jaartje later begon het te kriebelen.

Begin 2008 heb ik mijn catterynaam vastgelegd en is Yara getest. Het licht ging op groen en we kregen spontaan een dekking aangeboden van de eigenaar van Falstaff Stradivaripuss, een mooie sorrel Abessijn-variant (= Abessijn x Somali). Het leuke van de combinatie Abessijn-variant x Somali is dat er in het nestje hiervan zowel korthaartjes (Abessijn-varianten) als langhaartjes (Somali’s) kunnen zitten.

Op 30 juli 2008 werd Yara moeder van twee Somali kittens:

Jumanah’s Airean Amir, sorrelzilver katertje
Jumanah’s Ameerah-Annakiya, zwartzilver poesje

Stamboom kittens: http://somali.asso.fr/eros/myped.php?code=513440&lang=en

Met dit nestje verliep alles zo anders dan met het eerste. De kleintjes dronken direct bij moeder en er waren veel minder zorgen. Nu konden we er ook meer van genieten. Yara was net als de eerste keer een lieve zorgzame moeder. Zaina moest een beetje wennen aan haar half broertje en -zusje maar later speelde ze met hen. Ook Chica, ons htk’tje die bij het eerste nestje vooral op zolder bivakkeerde kon het kleine grut nu beter waarderen.

Ameerah heeft de lijn van Yara voortgezet bij cattery Von Dashosawy in Hamburg. Guus, een zoon van Ameerah, kwam later weer bij de Nederlandse cattery Mojoko’s terecht. Hij is de grootvader van onze Fealynn. Airean is naar Petra en Leo in Almere gegaan om hun Abessijn Roxanne en Somali Quando gezelschap te houden.

Deze slideshow vereist JavaScript.