Bushy

rond 20 augustus 035.jpg

Jumanah’s Busayra Bhanu heet ze voluit maar wij hielden het in het dagelijkse leven op Bushy. Een naam die goed bij haar past vanwege haar prachtig volle ‘bushy’ pluimstaart, precies zoals het hoort bij een Somali.

Bushy werd op 10 april 2011 samen met een zusje en twee grote broers in het eerste nestje van Kallima en Massimo geboren. Ik had erg gehoopt op een poesje om aan te houden en met twee mooie dametjes moest dat zeker lukken. Bushy sprak mij qua uiterlijk het meest aan maar ik koos haar ook vanwege haar bescheiden karakter. Zus Baluka was een stuk onstuimiger en mogelijk te aanwezig voor onze groep.

Jammer genoeg bleek Bushy’s karakter uiteindelijk juist té bescheiden om zich in een groepje prettig te voelen. Toen ze volwassen werd liet ze ons steeds vaker zien wat haar probleem was; ze wilde dolgraag aandacht van ons maar zodra er een andere poes in de buurt kwam was ze weg. Keer op keer…hoe duidelijk kon ze zijn.

In de zomer van 2013 heb ik de moeilijke knoop doorgehakt. Ik had een heel precies beeld van de plek die ik voor haar zocht maar zo’n precies plaatje was vast niet haalbaar. Echter nog geen twee dagen later kreeg ik een mail van twee lieve mensen die geheel aan mijn ideaalbeeld voor Bushy voldeden. Er volgde een telefoongesprek en bezoek, waarna Bushy naar Annemarie en Guus in Aalsmeer is verhuisd. Ze was er direct op haar plek. Hier had ze geen last van andere katten, of honden. Vanaf de eerste nacht sliep ze ook bij haar nieuwe mensen op bed, iets wat ze bij ons al lang niet meer had gedaan. In de zomer van 2016 verhuisde Bushy met haar mensen naar de grens van Friesland en Drenthe, dat maakt een bezoekje af en toe mogelijk 🙂

Lieve Bushy, je hebt je geluk gevonden, het ga je goed meisje <3.

Deze slideshow vereist JavaScript.