Nu had ik gedacht dat Felicia misschien wel tot ver in april nog hier zou zijn, maar ineens ging het onverwacht snel. De Hongaarse fokster Judit had een koerier gevonden die Felicia eind maart op Schiphol kon ophalen. Liever zou ik dat niet hebben gedaan op deze manier, want het is natuurlijk een stuk onpersoonlijker en je geeft je kitten toch even in handen van een vreemde, maar in deze lastige tijden om te reizen is een beetje flexibiliteit soms nodig. Gelukkig was het maar een korte vlucht, en woont Judit maar een uurtje van de luchthaven. De koerier hield me tijdens de reis keurig op de hoogte en stuurde zelfs foto’s tijdens de vlucht. Felicia deed het allemaal perfect, maar daar had ik ook wel vertrouwen in, het is zo’n dapper meiske.

Felicia nog met Cheetah, ze waren zulke goede vriendjes samen

In het vliegtuig naar Boedapest


En heerlijk relaxed bij Judit en Peter

Intussen krijgen we goede berichten vanuit Hongarije, ze doet het heel goed. En voor ons is de periode van het F- nestje nu echt afgesloten.

Het voorjaar komt dit jaar duidelijk met horten en stoten. De ene dag zitten we heerlijk met de katten in de zon, de andere dag ziet het ineens weer wit….

Op 12 april vierden we de veertiende verjaardag van Zaina. Dat ze deze leeftijd zou bereiken en nog wel zo gezond dat hadden we in haar kittentijd nooit kunnen bedenken. Ze had zo’n moeilijke start tot haar eerste verjaardag, maar gelukkig heeft ze alles overwonnen en lijkt ze vast van plan nog minstens enkele jaren bij ons te blijven ❤


Een paar dagen eerder vierden de oudste kittens van Kallima hun tiende verjaardag. Wat vliegt de tijd…. Terugkijkend in de archieven kwam ik deze foto tegen, een prachtig aandenken aan dit heerlijke viertal.

Onze B-tjes Baluka, Busayara, Brasil en BiagioOndertussen was ik ook aan het rondkijken voor een nieuwe geliefde voor Didi. Normaal zou ik nog een paar maanden hebben gewacht, maar ze wordt sinds de geboorte van haar nestje heel vaak krols. Ik heb het wel een paar keer met korte periodes de pil geven onderbroken, maar de pil voor langere tijd vind ik geen optie gezien de voorkomende bijwerkingen als mamatumoren en baarmoederontsteking. Van vaak krols wordt een poes op den duur ook niet beter. Didi is goed hersteld van haar nestje en het was met drie ook niet superdruk, dus we gaan haar tweede nestje iets naar voren halen. Inmiddels is de prins hiervoor gevonden. Opnieuw ben ik voor een wildkleur kater gevallen dus we kunnen ook deze keer weer zilver en niet-zilver kittens verwachten. De bedoeling is dat ze in mei met elkaar mogen daten.

Didi met haar vriendin Noortje

En dan is er nog ander leuk nieuws. Er komt een wildkleur poesje de cattery versterken deze zomer 🙂 . Ik heb steeds gehoopt dat Fealynn of Didi me er een zou brengen, maar helaas… Nu zou het met het aankomende nestje alsnog kunnen lukken maar ik wil er niet meer op gokken. De kans is vrij klein omdat er te veel verschillende mogelijkheden zijn in een gemengd nestje van zilver en niet zilver.

Kallima krijgt er een kleurgenootje bij…hopelijk vindt ze het een goed plan 😉

Al met al wordt het samen met het begin van het einde van de corona maatregelen een zomer om naar uit te kijken. Ik heb er alvast heel veel zin in.