Begin februari verhuisde Fabio (intussen omgedoopt tot Koos) naar Nancy en haar familie in Dordrecht. Regelmatig ontvangen we goede berichten, de inburgering is goed verlopen. Inmiddels is hij ook goede vriendjes met hun poes Liv, samen scheuren ze door het hele huis.

en na het spelen wordt er ook samen geslapen

Voor Figaro en Felicia was het even wennen maar ze hadden gelukkig elkaar nog. Eigenlijk gingen ze na een dag gewoon verder waar ze gebleven waren. Ook Didi reageerde niet bijzonder op Fabio’s vertrek.

Wel een leeg plekje aan tafel. Het grote verschil tussen Figaro en Felicia blijft op zijn minst opmerkelijk te noemen 😉

Ook kregen we weer foto’s van Fealynn, die door het nestje van haar dochter oma is geworden. Het gaat erg goed met haar. Wel heeft haar bazinnetje er een serieuze taak aan om te zorgen dat Fea niet tonnetje rond wordt ;-))

Altijd fijn om zulke updates te krijgen 🙂

De tweede week van februari kwam koning winter nog eens langs, en hoe. Zo’n vierentwintig uur lang (stuif)sneeuwjacht waardoor er ook bij ons in de straat flinke duinen waren ontstaan. Op sommige inritten lag het een halve meter dik…..De katten konden het niet erg waarderen dus de ren lag er verlaten bij. Felicia en Figaro waren net ingeënt tegen rabiës vanwege hun buitenlandse bestemmingen, dus die mochten van mij helaas niet kennismaken met het koude witte goedje.

Felicia was wel een beetje nieuwsgierig….

En dus zaten we vaak gezellig verzameld op mijn kamer….

Felicia ontpopte zich meer en meer tot een echte dog whisperer. Het kleine ding gaat onze drie honden op geen enkele manier uit de weg, zelfs van onze galgo dame van ruim 60 cm is ze niet onder de indruk. Het blijft wel oppassen omdat ze met ze wil spelen en dat doen honden en katten nu eenmaal anders.

maar meestal heeft ze de wind er goed onder 😉

Wat ze trouwens ook erg leuk vindt is dit kattenmandje onder mijn bureau wat ik momenteel gebruik tegen koude voeten ;-). Ik heb een heuse elektrische voetenwarmer maar met de kittens vond ik zo’n kabel op de grond gevaarlijk, te uitnodigend voor ze om eens lekker in te bijten…. Maar ook nu blijven mijn voeten heerlijk warm, Felicia protesteert zelfs als ik even op wil staan. Hm,…wie houdt wie nu eigenlijk warm…


De laatste week van februari kregen we, hiep hiep hoera, een heerlijk voorproefje van de lente. Het was de laatste week dat Figaro bij ons was dus het was geweldig dat ze nog een aantal dagen samen buiten konden dollen. En dat hebben ze gedaan, wat een feest 🙂 !

de pootjes in de lucht 🙂

even de krulhazelaar bijwerken

op hoogtestage

rennen en vliegen…
de krulhazelaar ziet er intussen wat anders uit…

ook dit klimtoestel viel in goede aarde

en bleek het beste uitzicht naar de buren te hebben


Aan het eind van deze prachtige week kwam het onvermijdelijke afscheid van Figaro. Het viel me niet mee…

nog niets vermoedend zit hij naast zijn koffertje met zijn meereizende hengel te spelen

een uurtje later was het slikken bij dit tafereeltje…

Figaro is naar Frankrijk verhuisd waar hij bij cattery de Cadicha zijn mooie genenpakketje mag gaan doorgeven.

Het ga je goed lieverd ❤

Nu was het toch wat lastiger voor Felicia….beide speelmaatjes weg. Het kostte haar een paar dagen maar ook die situatie is inmiddels weer gewoon. En nu zij nog alleen over is is het wel weer makkelijker om haar meer bij ons in de kamer te laten met de honden. Dat was met twee druktemakers die achter elkaar aanvlogen toch wat lastiger 😉

We weten nog niet precies wanneer Felicia zal verhuizen naar Hongarije. Reizen blijft vanwege de corona crisis nog een poos niet zo eenvoudig. De komende weken mogen we waarschijnlijk nog van haar genieten.

We hebben ontzettend veel plezier gehad van het nestje van Didi en Magic Man. Het was een heerlijk drietal en voor allemaal hebben we weer een fijn huis gevonden, toch een van de belangrijkste dingen bij het fokken. Het gaat nog even duren maar stiekem heb ik al weer een beetje zin in een tweede nestje met Didi…wordt dus waarschijnlijk vervolgd ;-).