Kerstmis 2020

De kleintjes van Didi en Magic zijn alweer zeven en een halve week, het gaat veel te hard…..En het blijft ook verbazingwekkend bij elk nestje om te zien hoe snel die ontwikkeling sowieso gaat. Binnen enkele weken gaan ze van wiebelende schuivertjes naar snelle behendige apen die dagelijks weer hun grenzen verleggen. Hun leefruimte wordt ook telkens weer wat uitgebreid, binnenkort hebben ze mijn hele kamer tot hun beschikking. Ook worden er al uitstapjes op de arm naar de rest van het huis gemaakt. Komende week mogen ze dat helemaal zelf doen, dus hun hersentjes krijgen het weer druk ;-). Ze gaan ook meer kennis maken met onze honden, tot nu toe was dat nog wat meer op afstand.

De ren in mijn kamer die inmiddels alweer groter is gemaakt. De kittens hebben meestal voldoende gezelschap….
Liggend is dit krabpaaltje ook altijd een succes, en nog niet te hoog…
Oefenen op het kattenbakje….concentratie bij Figaro

Aan Didi merken we dat het moederschap nieuw voor haar is. Nu moet ze wennen dat de controle over haar kroost al wat minder wordt bij momenten. Ze hebben ook zoveel energie…

Na al dat speelgeweld moet er natuurlijk goed worden uitgerust

De kittens zijn de afgelopen weken ook steeds meer over gegaan op vast voer. Ze krijgen vers vlees, maar ook blikvoer en kittenbrokjes. Als het kan leggen ze nog graag even bij moeders aan, al is haar moederzorg door een langdurige krolsheid weer wat minder geworden.

En dus is het soms behelpen met melk op een schoteltje 😉

Ondertussen is ook min of meer duidelijk waar de kittens hun toekomst ligt, voor alle drie lijken we een heel fijn huis te hebben gevonden. Definitieve bevestiging doen we meestal pas na de eerste vaccinatie/ dierenarts check. Deze staat voor begin januari gepland.

In Felicia zien we steeds meer haar moeder Didi terug. We hopen dat zij in de toekomst de lijn voort kan zetten
Ook deze kleine schat heeft denk ik zijn plekje gevonden, evenals Figaro

Wat wel jammer en lastig is in deze tijd is natuurlijk bezoek voor de kittens. Van hun nieuwe mensen maar ook bezoek van bijvoorbeeld kinderen voor de socialisatie, wat we normaal doen. We sluiten het niet helemaal uit maar zijn wel voorzichtig hierin.

Laten we hopen dat Kerst maar éénmalig corona-proof moet worden gevierd. Ondanks alle beperkingen wensen wij iedereen toch hele fijne dagen en hopelijk wordt 2021 snel een beter jaar.