Jeetje, wat vliegt de tijd! Eigenlijk wilde ik al eerder een berichtje plaatsen over het wel en wee van de kittens maar het kwam er door onverwachte drukte niet van….en dan ben je ineens een maand verder.

Allereerst vierden we op 6 november de elfde verjaardag van Kallima. Ze is nog steeds kerngezond en bij tijden heerlijk speels, zoals een echte Somali betaamt.

Vaak is het nog aardig weer begin november en kan er nog even gek gedaan worden

Maar de rol van serieuze office manager past haar ook 😉

De kittens waren na de wat moeizame start lekker op de rit eind van hun eerste week. En intussen was ik er na het nodige gepuzzel uit met de namen; het zwart zilver Abessijn variant poesje werd Felicia, het wildkleur Somali katertje Figaro en het zwart zilver Somali katertje Fabio.

Na een dag of tien gingen bij Figaro als eerste de oogjes open.

Om te smelten als die prachtig blauwe oogjes zichtbaar worden.

Behalve eten, slapen en groeien gebeurde er verder ook in week twee nog niet zoveel, maar ook dan zijn er mooie momenten om van te genieten. Er is weinig zo rustgevend als een tevreden poezenmoeder met haar kroost.

Moeder zoon momentje met Fabio ❤
Een heerlijk middagslaapje met Felicia

In de derde week begon hun wereldje langzaam wat groter te worden. Hun zicht werd beter en ze werden wat mobieler.

Het lukt al om rechtop te zitten
Even over het randje van de geopende werpkist kijken is ook een spannend nieuwigheidje

Er begonnen ook al wat verschilletjes tussen de kittens op te vallen. Zo merkte ik dat Fabio eigenlijk altijd het eerst reageerde als ik in de kamer kwam. Zodra hij me hoorde kwam hij er direct al aanwaggelen en keek me met zijn mooie blauwe oogjes aan, een hele open en vriendelijke uitstraling, echt een superlief kereltje.

Maar nog steeds werd er ook best veel geslapen want al dat groeien kost veel energie.

Bij het variant poesje Felicia (voorheen ons Lucifertje) links zie je het zwart zilver vachtje er nu duidelijk door komen. Ze ziet er al heel anders uit dan in de eerste week.

Na ruim drie weken waren het al echte katjes geworden en werd er ook al samen gespeeld bij momenten. En ja,…die buitenwereld begon ook steeds meer te lonken…

En dus ging het schuifje aan de voorkant er af
Fabio was het dapperst en stapte als eerste naar buiten
Felicia moest er nog even over nadenken 😉
Maar ze volgde al snel
Figaro, veruit de grootste van het drietal, zag het echter nog helemaal niet zitten
Zijn prioriteit lag zoals wel vaker ergens anders 😉
Toen hij er ’s avonds nog niet uit was besloot Felicia hem een handje te helpen. En zo lief hoe ze dat deed!
‘Pak mij maar vast’
Kijk dat pootje….
En yesss!!!!
Helemaal trots, haha
Heerlijk om wat meer ruimte te hebben
En ik kan nu makkelijker filmpjes maken 😉


Het zal wel toeval zijn geweest maar de dag erna zag ik dat Fabio bleef hangen met zijn gewicht. Even later volgde ook Felicia en Figaro, en zag ik dat Didi haar nachtbuffetje grotendeels had laten staan. Haar melkproductie was stilgevallen en ze was ook maar gestopt met het opruimen van de ontlasting van de kittens. Dus het was een rommeltje en de kittens moesten geflest worden. Nu is dat geen straf maar ik was wel bezorgd dat zij en hun moeder niet iets onder de leden zouden hebben. Dat is nu een week later niet het geval gebleken gelukkig. Intussen heb ik met Didi een duobaan als het ware…soms heeft ze weer melk en zorgt ze goed voor ze, op andere momenten neem ik het over. Meestal kijkt ze daarbij kritisch toe of ik het allemaal wel goed doe ;-)))

En natuurlijk wil mama ook even weten wat ik haar kroost voorschotel

Gisteren hebben we de kittens probleemloos verhuisd vanuit de slaapkamer naar mijn kamer zodat ze veel meer meekrijgen van wat er in huis gebeurt, heel belangrijk voor hun socialisatie.

Wordt vervolgd…

Ook op de kittenpagina staan nieuwe foto’s van de kleintjes…