De kleintjes zijn vandaag tien dagen en alles gaat nog steeds super. Mama Fealynn zorgt dat het hen aan niets ontbreekt. En wij zorgen ervoor dat het haar aan niets ontbreekt, want we zien wel dat het hard werken is met een vijfling. Ze eet wat weg overdag…en ook ’s nachts. Vooral tonijn in allerlei varianten is populair maar ook de kittenbrokjes en het dagelijkse schaaltje kittenmelk gaan er goed in. Zondag waren de kittens precies een week en hadden ze allemaal hun geboortegewicht ruimschoots verdubbeld. Na al het werk gunt Fea zich ’s avonds een half uurtje meikevers vangen met de rest in de afgezette tuin, lekker even ontspannen.

DSC01490 (2)
Mama kijkt en ziet wat ik zie, mooie gevulde lijfjes

Na de nodige close-up studies onder de staartjes ben ik er nu ook uit met de geslachtjes….. voor 99% laat ik zeggen 😉 , wat bleef het lastig bij sommigen dit keer. Maar wat ik steeds al vermoedde….we zitten goed in de katertjes, maar liefst vier stuks.

En dan is het natuurlijk de hoogste tijd dat ze hun namen krijgen. Dit is ons vierde zelf gefokte stamboomnestje, de (dubbele) kittennamen beginnen allemaal met een D:

Jumanah’s Don Diavolo
Jumanah’s Don Diovanni
Jumanah’s Damiano Dimitri
Jumanah’s Damiano Djanni
Jumanah’s Dyara Djaylinn

 

Hieronder stel ik ze allemaal even voor:

De sorreltjes:

1 DSC01524 (3)Jumanah’s Don Diavolo

Als je zo mooi gekleurd bent, en je hebt je moeder bij je geboorte al zó boos gemaakt dat ze je meteen wil onthoofden, dan past er natuurlijk maar één naam, Diavolo 🙂

 

2 DSC01520 (4)

Jumanah’s Don Diovanni

Het schattige kleurgenootje van Diavolo. Eigenlijk is het natuurlijk Don Giovanni, maar de uitspraak is hetzelfde, ik vind de combinatie met Don Diavolo gewoon erg leuk. Diovanni vindt het nu al heerlijk als hij over zijn bolletje wordt geaaid, als dat geen knuffelkater wordt…

De zwartzilvertjes:

3 DSC01550 (3) Damiano grootste

Jumanah’s Damiano Dimitri

Ook de zwartzilvertjes gaan gelukkig niet meer naamloos door het leven. Beiden vielen bij hun geboorte al op door hun lengte, dit worden flinke knaapjes ;-). Dimitri woog gisteren op dag 9 al maar liefst 266 gram (geboren 105)…..Dimitri betekent ‘Beer’ ben ik net achter dus dat komt heel goed uit ;-). Het gewichtsverschil met zijn kleurgenootje (gisteren 225 gram) wordt steeds groter en nu kan ik ze dan ook uit elkaar houden, verder heb ik nog nauwelijks verschil kunnen ontdekken qua uiterlijk, heel bijzonder.

DSC01586 (2)

Jumanah’s Damiano Djanni

Het iets minder Bourgondisch kleurgenootje ;-). Rechts in beeld het pootje van Fealynn die contact houdt. Djanni komt van Gianni (ook weer met een G) Bugno, een Italiaanse wielrenner uit de jaren negentig met gitzwart haar waar ik veel bewondering voor had. Inmiddels is Gianni wat ouder en komt het zilver er bij hem ook een beetje doorheen 😉

Het sorrelzilvertje:

5 (2)

Jumanah’s Dyara Djaylinn  (Didi)

Het enige meisje, een popje ❤ . Met Dyara is de kleine meid vernoemd naar ons allereerste en zo bijzondere Somali poesje Yara. Haar tweede naam is een knipoog naar moedersnaam Fealynn. Ik vind het mooi om beiden te combineren in dit poesje. Dyara blijft zeer waarschijnlijk bij ons. Haar roepnaam wordt Didi want de naam Dyara dagelijks gebruiken zou nog steeds te moeilijk voor ons zijn gezien het veel te vroege verlies van onze lieverd in 2011. Van de naam Didi krijgen we een glimlach, en ik vind hem ook al echt bij haar passen.