Intussen zijn we aan de laatste twee weken van het jaar begonnen, en de laatste week dat de vier kittens samen zijn. Ze zijn er aan toe merken we, toe aan hun eigen familie, hun eigen plekje in deze wereld.

Sinds het laatste bericht van 7 november zijn ze weer enorm vooruitgegaan in hun ontwikkeling en zijn ze intussen echte jonge complete katjes geworden die staan te popelen om uit te vliegen.

Hieronder een greep uit de vele foto’s die ik de afgelopen zes weken heb gemaakt. Jammer genoeg kan ik met mijn huidige WordPress abonnement ineens geen filmpjes meer plaatsen, heel apart dat de voorwaarden ineens van één kant zijn veranderd.

De meisjes rond 10 november, links Gulia, rechts Giovanna

De lieve Gigolo, pardoes in de speeltunnel in slaap gevallen

Er kwam steeds meer contact met de andere katten in huis. Zaina, hun ‘oma’ van bijna 15 jaar is nog steeds even sociaal met jong en oud
Natuurlijk werd er ook veel gespeeld en bedacht ik regelmatig nieuwe spelletjes voor ze. Zo was deze doos met bladeren een enorm succes. Vooral de eerste keer zijn ze een uur lang helemaal los gegaan

Maar ja, iemand anders ziet er een lekker bedje in en dan heb je pech….
De twee kereltjes eind november, Ganna en Gigolo
Ook Verona wilde steeds bij de kittens zijn. Het spelen gebeurde wel volgens haar spelregels en die bleven aan de ruwe kant dus hield ik een oogje in het zeil
De grote krabpaal in de huiskamer viel ook erg in de smaak. Ik blijf het wel een beetje spannend vinden zulke hoogtes maar ze redden zich uitstekend

En ook de tube met het balletje werd gewaardeerd

Natuurlijk moest er ook af en toe worden gerust
En moet je ook goed eten tussendoor. Het vers vlees gaat er bij alle vier goed in.

Het allermooiste spelletje wat je maar kunt bedenken is samen het bed opmaken

Warming up….
Ook mama is van de partij
Goed vasthouden
Er zit een bobbel onder
Maar het komt uiteindelijk goed
Klus geklaard, iedereen is tevreden en voldaan


Jammer genoeg moesten we kort na dit feestje de kittens van de groten scheiden. Er was een bacterie opgedoken waar ik nog niet eerder van had gehoord, clostridium perfringens, die aangepakt moest worden. De kittens waren al na twee dagen antibiotica klachtenvrij, bij Kallima en Noortje is nog niet alles op orde dus de boel blijft gescheiden. Dat is vooral jammer en wat bewerkelijk maar ook met hun komt het zeker goed.

Vrijdag verhuist Giulia naar Judith en Thomas in Noordwolde (FR). Ze wordt daar het speelmaatje van Aby kruising Leo.
Gigolo en Giovanna blijven samen en vertrekken naar Ingrid en Jules in Dordrecht waar ze helemaal in de watten gelegd gaan worden.
En Ganna, die blijft bij ons hebben we besloten. We moesten er wel even over denken om weer een eigen kater te houden, daar komt wel eea bij kijken. Maar Ganna zou zo leuk passen bij ons wildkleur poesje Verona die nog geen half jaar ouder is dan hij. Hij ontwikkelt zich mooi en heeft een heerlijk karakter, heel knuffelig en mensgericht zoals eigenlijk het hele nestje, en ook Verona, dus dat belooft wat voor een nestje van die twee 😉 .

Met zijn iets meer dan twee kilo is hij de grootste van het stel, en hij heeft prachtig lange pootjes
En wat een koppie ❤


Rest mij nu nog iedereen ondanks de nieuwe zware maatregelen vanwege omikron toch hele fijne feestdagen en een heel gelukkig 2022 toe te wensen. Laten we hopen dat de wereld er over een paar maandjes weer wat zonniger uitziet. En blijf vooral gezond!