Inmiddels is het dag 63 van Didi’s zwangerschap, gerekend vanaf de eerste dekkingen. Vanaf de laatste dekkingen is het dag 60. De kittens zijn nu allemaal levensvatbaar en klaar voor hun geboorte. Het is afwachten wanneer Didi’s hormonen vinden dat het zover is. Uitgaande van de vorige keer zal het komende vrijdag of zaterdag worden maar vanaf nu zijn we alert op de eerste voortekenen. Alles ligt en is klaar….hopelijk wacht ze niet tot dag 69 zoals haar moeder bij haar tweede nestje want dat was wel iets té zenuwslopend…

22 juli, twee weken na haar logeerpartij bij Kotor


Didi’s zwangerschap is eigenlijk goed en rustig verlopen. In het begin kwam ze erg weinig aan en was ik zelfs even bang voor een eenling, wat niet gezellig is voor de kitten zelf en nog wel eens lastige bevallingen wil geven. Maar na een paar weken kwam ze op het schema van afgelopen keer en is dat eigenlijk steeds gebleven. Het zou dus best weer eens een vierling kunnen worden. Maar het blijft altijd gissen. Ik heb deze keer geen röntgen laten maken omdat ze er de vorige keer meer stress van had dan ik voorzien had, dus dat ga ik haar nu besparen. Het is meer voor mijzelf als prettig idee om te weten hoe druk het wordt bij de bevalling dan dat het voor haar een functie heeft.

Met ongeveer zes weken begon het duidelijk zichtbaar te worden


En vanaf boven gezien nog meer


Het was ook deze keer erg genieten van een zwanger poesje in huis. Mooi om te zien hoe zich eea ontwikkelt en hoe (nog meer dan anders) aanhankelijk een zwangere Somali wordt. Didi vindt het heerlijk om languit tegen me aan te liggen, en haar steeds boller wordende buikje te laten aaien. Het valt me op dat ze best vaak een harde buik heeft, misschien vindt ze het daarom wel zo fijn.

Het dagelijkse ritueel….


Afgelopen donderdag, acht weken zwanger en goed gevuld. Net als de vorige keer is ze met negen weken 1.3 kilo aangekomen


Nog een paar dagen en dan weten we wat Didi en Abylife Kotor ons hebben gebracht. Wij zijn in elk geval heel erg benieuwd!