Fealynn’s drietal is de eerste week goed doorgekomen. Het is toch altijd weer even spannend, ook al ziet alles er op het eerste gezicht goed uit.
Mijn eerste vermoeden dat het wel eens drie katertjes zouden kunnen zijn bleek in de loop van de week te kloppen. Eerlijk is eerlijk, een poesje erbij had ik erg leuk gevonden, maar ik ben zeker heel blij met deze drie kereltjes.

DSC00521 (2).JPG
Het is zo’n mooi kleurenpaletje…

Bedoeling is ook dat ze de eerste week hun geboortegewicht verdubbelen. Nou dat is ruimschoots gelukt ;-). Het wildkleur katertje legde vanmorgen maar liefst 250 gram op de weegschaal, 150 gram gegroeid! Het sorreltje en sorrel zilvertje waren 200 gram, ook  een dikke verdubbeling van hun geboortegewichtjes van 90 en 92 gram.

Aan Fealynn merk ik wel dat ze nu de ervaring heeft die zo vorig jaar nog miste. En het is met drie ook minder druk dan vorige keer, ze kan het prima behappen.

DSC00285 2.jpg
Tussen het voeden en wassen door kan ze heerlijk ontspannen

DSC00266 (4).JPG
Na een paar dagen kwam het eerste bezoek

DSC00244 (3).JPG
Het sorrel zilvertje verraste me door op dag drie (!) al de oogjes te openen. Dat is erg vroeg, maar dat heeft er ook mee te maken dat ze pas op dag 69 zijn geboren.

DSC00479 (4).JPG
Ook wordt er al aardig gescharreld door de doos…op zoek naar mama…

DSC00538 (3).JPG
Zo schattig

DSC00340 (3).JPG
Maar er wordt vooral nog veel geslapen, daar word je tenslotte groot van 😉

De kleintjes hebben intussen ook hun namen. Die staan bij de foto’s op de kittenpagina:

https://somalicatteryjumanah.wordpress.com/nestjes/2019-e-nestje/