Vandaag zijn de kittens alweer precies een maand…wat gaat het toch hard.

Nu moet je niet denken dat je als kitten alleen maar hoeft te eten en te slapen. Na de eerste twee- drie weken is dat echt voorbij en moet er van alles gebeuren en worden geleerd.

Zo werd het gezinnetje van het weekend verhuisd vanuit de slaapkamer naar mijn kamer die meer in het midden van het huis ligt. Dat vonden ze best een beetje spannend maar uiteindelijk was iedereen tevreden. Nu krijgen ze veel meer mee van wat er in huis gebeurt en leren ze de alledaagse geluiden en routines kennen; socialisatie…

DSC02545 (3)Zo was daar ineens de stofzuiger…

DSC02549 (3)En krijg je aan een looproute ook vaker bezoek van allerlei ‘tantes’

DSC02638 (2)Ook deze ‘tante’ met een wel erg lange neus komt af en toe kijken  😉

DSC02556 (2)De nieuwe plek geeft ook lekkere speelruimte. Mama kijkt toe of het allemaal goed gaat

DSC02563 (4)En ja, dan heb je af en toe zo’n fotomomentje om heel dankbaar voor te zijn, Diavolo…

Rond de leeftijd van vier weken begint ook de speenperiode; de overgang naar vast voer. Ik ben een voorstander van vers vlees met name in deze periode omdat dat goed is voor de ontwikkeling van de darmflora. Het is altijd even spannend hoe het de eerste keren ontvangen wordt maar de reacties waren gelukkig positief, uitgezonderd Diavolo, die wil er tot nu toe nog niets van weten.

DSC02566 (2)Dimitri was al snel overtuigd barfer 😉

DSC02622 (2)En ja, wat erin gaat moet er ook weer uit….Er wordt ijverig geoefend. Plasjes lukt al vrij aardig…de rest zal spoedig volgen….