Niet voor niets een heel bekend spreekwoord; de laatste loodjes wegen het zwaarst. Vandaag is het dag 60 van de zwangerschap en zijn de kittens levensvatbaar.

DSC00866 (4)

Het is de laatste dagen zichtbaar erg zwaar geworden voor Fea. Ze zeult haar buik letterlijk mee. Het is ook wennen voor haar aan haar nieuwe omvang en gewicht (5.1 vanmorgen, waar ze normaal rond de 3.8 zit), en dat leverde voor ons enkele  hartverzakkingsmomenten op. Zo sprong ze nog steeds met relatief gemak op het aanrecht, al tilde ik haar er vaak al zelf op en af, totdat ze zaterdagavond kennelijk net niet hoog genoeg kwam. Ik had het precieze moment gemist, stond net met de rug naar haar toe. Ze viel terug en bij het neerkomen kwam haar linker achterpootje waarschijnlijk in de verdrukking onder haar dikke buik. Een pijnlijke schreeuw volgde….dan ben je echt niet blij….Ze hinkte ook erg en wilde van troost even niets weten. Je maakt je natuurlijk meteen zorgen om de kittens en haarzelf….pffff…. maar een kwartiertje later huppelde ze alweer, nog steeds flink hinkend, door de buiten ren. We hebben een stoel naast het aanrecht gezet zodat ze nu een tussenstap kan maken. Inmiddels loopt ze weer normaal en heb ik aan haar gedrag verder niets gemerkt, dus  voor de kittens waarschijnlijk ook geen gevolgen….pffff.

Ook de kattenluiken die we in bijna alle binnendeuren hebben kan ze niet meer gebruiken door haar omvang, we hebben ze afgesloten om te voorkomen dat ze klem komt te zitten en de brandweer haar moet komen uitzagen ;-). Gisteravond zag ik haar jandorie nog door een van de grotere mazen van de hondenren wurmen….pfffff…ook die heb ik intussen geblokkeerd. De bovenste etages van de klimtoestellen buiten hebben we ook afgesloten zodat ze geen halsbrekende toeren op hoogte gaat uithalen. Fealynn is nooit het toonbeeld van handigheid geweest, dus voorzorg is wel van belang in dit geval.

Overbodig om te zeggen dat ik er naar uitzie dat deze fase voorbij is…

De komende dagen zullen de kittens in positie gaan voor de naderende geboorte, Fealynn’s buik zal dan wat zakken. Ik verwacht dat de kittens in de nacht van zaterdag op zondag geboren gaan worden, dag 65-66, maar een paar dagen eerder of later kan ook….

Wordt vervolgd….