Na de wat moeizame start waren moeder en de kleintjes na een paar dagen lekker op de rit. Didi verzorgde haar kittens tot in de puntjes, die kwamen keurig aan en wij konden heerlijk genieten van alles. Wat blijft het toch bijzonder om mee te mogen maken.

Het leven van de pasgeborenen bestaat uit eten en slapen

Na een paar dagen gaan de kopjes al een beetje omhoog. Dit is het kleinste poesje, de eerstgeborene die we direct Giulia hadden gedoopt.
Alweer een paar dagen later, haar grotere zus, de ex drama queen ;-). Zij gaat Giovanna heten

Deze mooie lieve man krijgt de naam Gigolo

Voor dit mannetje met zijn mooie ronde buikje had ik de naam Ganna bedacht, vernoemd naar de Italiaanse wielerkampioen Filippo Ganna. De volledige stamboomnamen van de kleintjes staan op hun kittenpagina.

Een lieve poezenmoeder met haar kroost

De eerste twee weken houden we alles zo rustig mogelijk. De kleintjes zijn nog kwetsbaar en alle energie moet naar het groeien gaan. Daarna gaan we heel langzaam wat meer prikkels opbouwen en mag er af en toe kraambezoek langskomen voor een eerste kennismaking.

Verona komt even kijken

En ach, wat gaat het weer snel….het blijft me telkens weer verbazen. Ik zit er de hele dag met mijn neus bovenop en dan nog verrast het hoe vlot ze zich ontwikkelen, en hoe snel de aanvankelijke hulpeloosheid er af is. En voor je het weet zitten ze rechtop en scharrelen ze zelfs al een beetje rond in de kist die we in twee stappen voor ze kunnen vergroten door tussenschotten te verwijderen.

Woensdag 29 september, bijna drie weken oud. De drie zilvertjes zijn op het eerste oog al goed van elkaar te onderscheiden door het verschil in de petjes aan de voorkant.
Gigolo ontpopt zich al als een echte prince Charming. Hij is ook het meest mensgericht en doet me al bij al erg denken aan Fabio vorig jaar


Na drie en een halve week kwam er helaas de klad in. Afgelopen zondag was Ganna zomaar 20 gram afgevallen. Dat is al best veel op een gewicht van zo’n 400 gram dus ik ben meteen die avond gaan flessen. De volgende ochtend was hij echter nog eens tien gram afgevallen. Ook moeder Didi was niet oké, haar eetlust was helemaal in elkaar gezakt en ze was ook een beetje van slag. Dinsdag zijn we met haar naar de dierenarts geweest maar behalve een beetje verhoging was alles eigenlijk in orde. Waarschijnlijk kampt ze met een virusje. En zoals dat meestal gaat bij kittens…krijgt de een het, dan volgt de rest, en zo ook in dit geval. Dus dat betekende een hele drukke week met zes keer per dag flessen en ondanks dat kwamen ze nog steeds moeizaam aan. Op heel eventjes na waren ze gelukkig niet ziek. Het lijkt er vandaag op dat Giulia en Ganna weer in de lift zitten, en dat Gigolo en Giovanna er nog niet helemaal zijn, maar het ziet er elke dag een beetje anders uit met het aankomen en weer terugvallen dus het blijft nog even afwachten.

Ganna krijgt zijn flesje. De meningen over de flesvoeding zijn nogal verdeeld; Giulia en Ganna reageren wisselend, Gigolo vindt het heerlijk en Giovanna heeft het meeste commentaar, zoals verwacht 😉


Ondertussen gaat de ontwikkeling van de kleintjes wel gewoon door. Het zelfstandig plassen wordt intussen druk geoefend op (en naast 😉 ) het kattenbakje. Experimenteren met vast voer zit er jammer genoeg nog niet in, dat zou anders wat schelen met flessen, maar ze willen er nog niets van weten, geen blik, geen vers vlees, geen mousse. Enkel Ganna pakt af en toe een paar brokjes maar dat zet nog geen zoden aan de dijk.

Ze zijn van goede wil met het bakje maar het meeste gaat er naast. Vandaag haal ik de onderlegger weg, want zo’n zachte ondergrond plast natuurlijk erg prettig 😉

En ja, de kist werd langzaamaan te klein. Omdat het niet zo lekker ging met ze heb ik er iets langer mee gewacht dan normaal, maar vrijdag vond ik echt echt tijd worden om hun wereldje weer wat te vergroten en dus ging er een rennetje voor.

Oei, wat is dat nou….
maar ze zijn vrij vlot over de drempel
Heerlijk, die staartjes omhoog

Ondanks de mindere periode blijft Didi een fantastisch lieve moeder. Ze is veel bij ze en doet nog steeds de verzorging. Ik zie me zelf nog wel een weekje bezig met de flesjes, erg intensief maar het geeft ook veel voldoening en de kittens worden zo super mensgericht.