De eerste twee maanden van het nieuwe jaar zitten er alweer op. Helaas deze winter geen sneeuwfoto’s van de katjes, eigenlijk is deze winter meer een lange grijze herfst met veel wind en regen.

DSC07037 (4)

Dus we zitten vooral binnen gezellig bij elkaar

 

DSC07047 (6)

En dat is ook prima te doen 😉

Begin januari is Fealynn naar Willy in Utrecht verhuisd. Het gaat erg goed met haar, ze is er queen of the house en het klikt super met haar nieuwe personeel.

DSC06888 (4)

Een paar dagen voor haar vertrek heb ik deze foto nog kunnen maken van onze drie sorrelzilvertjes bij elkaar. Links Didi, Zaina in het midden en rechts Fealynn.

In het nieuwe huis heeft ze ook het zonnigste plekje al gevonden:

thumbnail_IMG_20200205_144618565

Hier thuis merk ik dat het voor Didi en Kallima relaxter is zonder Fealynn, en het de groep als geheel goed doet. Het is een mooi clubje zo. Zelf vind ik het nog steeds jammer en mis ik haar…het zal tijd nodig hebben.

Met Zaina gaat het redelijk goed. Ze heeft wel een tweede rhino scopie gehad nog eind december omdat de klachten toch weer terug waren helaas. Het neusslijmvlies bleek aan beide kanten enorm opgezet. De oorzaak van zoiets is niet altijd duidelijk, het kan om een allergische reactie gaan maar mogelijk speelt er in zo’n geval een tumor. Omdat ze toch weer onder zeil moest hebben we meteen bloed af laten nemen om te kijken hoe het er met oa de nieren en schildklier voorstond. Dit bleek gelukkig allemaal goed. Voor het opgezette slijmvlies heeft ze twee keer een prednisonachtige injectie gehad. Hier heeft ze goed op gereageerd maar we merken wel dat het af en toe toch weer niet helemaal lekker zit. Zal dus waarschijnlijk nog worden vervolgd…

Een heel verdrietig bericht kregen we op 7 februari van de mensen waar het broertje van Zaina woont, Djemo. Geheel onverwacht was Djemo die middag overleden. Met het eten schoot een brokje heel ongelukkig in de luchtpijp en dat is hem fataal geworden. Zijn mensen konden niets meer voor hem doen. Een meer dan vreselijke schok voor hen want zo’n bizarre plotselinge dood kun je gewoonweg niet bedenken en is afschuwelijk om mee te maken.

Djemo in het grasDit is Djemo bij ons op de leeftijd van ongeveer zeven weken. Het was zo’n heerlijk kereltje en hij had zoveel weg van Zaina qua alles eigenlijk…type, energie, karakter. Beiden waren ook vreselijk knuffelig en lekker aanwezig. Ze waren echt een stelletje als kittens.

2007-05-25, schoenendoos 2 6 wekenZe pasten bijvoorbeeld ook mooi samen in een schoenendoos 😉

Djemo was ook ons allereerste kitten dat we weg brachten naar naar het nieuwe huis, dat was geen makkelijke reis. Afscheid nemen van kittens blijft een moeilijk iets, maar als ze goed terecht komen dan maakt dat veel goed. En Djemo is zeker goed terecht gekomen. Hij heeft een heerlijk leventje gehad bij Aart en Fia, samen met Aimaye, zijn sorrelzilver vriendinnetje:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Toen wij hem later opzochten in Barneveld werden we nog eens uitgebreid getrakteerd op zijn knuffels:

2009-11-15, 001

Qua gezondheid ging het Djemo nog zo goed met zijn bijna 13, onderstaande foto is van afgelopen december. Alleen zijn kopje getuigt van een wat gevorderde leeftijd. Zijn vacht, body en staart zien er nog zo fantastisch uit…..

thumbnail_IMG_2681 (3)

Lieve Djemo, je was voor je baasjes en hun naasten, en ook voor ons een heel bijzonder kereltje. We zijn heel blij dat we jou hebben gekend en dat er zo van je gehouden is al die jaren. Rust zacht lieverd ❤

Djemo kerstkaart 2017