Hoewel je het met de temperaturen van rond 10 graden en meest Noordelijke wind de laatste weken niet zou zeggen is het toch echt lente, brrrr…

In maart was het vaak lekker buiten en werd de tuin opgeschoond voor het voorjaar. Animo om mee te helpen was er zoals gebruikelijk voldoende.

P1170878

Chanoa en Noortje zoeken het hogerop 😉

Eind maart bloeide de kleine Prunus nipponica ‘Brillant’ weer uitbundig.

Op 31 maart kwam er een nieuwe bewoonster, whippetpupje Kilbrannan’s Ayleen, door ons Donna genoemd. Een schatje ❤ .

Daar dachten de poezen bij de introductie nog wat anders over….
Het vraagt het nodige management met vijf zachtaardige katten die niet meteen orde op zaken stellen met een pup. Maar dat was ingecalculeerd en komt goed met de tijd.

Mede vanwege de komst van Donna hebben we voor nog wat meer hoge (lig-)plekjes gezorgd in de kamer. Twee wandmandjes, en de oude krabpaal is vervangen voor een flink exemplaar met drie ligplekken. Er wordt veel gebruik van gemaakt en soms zitten we echt met zijn allen op deze paar vierkante meter, gezellig 😉

Op 12 april werden Zaina en haar zusje en broertje (het tweede broertje is helaas vorig jaar overleden) 10 jaar. Best bijzonder voor wat betreft Zaina want om haar hebben we ons het eerste jaar veel zorgen gemaakt. Niet bij mams willen drinken dus met de pipet gevoerd de eerste weken. Later bleek ze een gedeeltelijk gespleten verhemelte te hebben, middenoorontsteking, en poliepen in keel en oor die moesten worden weggehaald. Keelontsteking, een langdurige blaasontsteking, ze had al antibiotica voor een half kattenleven gekregen in haar eerste jaar. Eerlijk gezegd waren er momenten dat we vreesden haar al zo jong te moeten verliezen. Maar gelukkig werd de situatie na het eerste jaar stabiel en is ze een gezond en levenslustig poesje geworden die ons enorm dierbaar is. Hopelijk mogen zij, Thyrza en broertje Djemo nog lang van het leven genieten.